Recept på hi-hat's
Här kommer det utlovade receptet på hi-hat cupcakesen som jag bakade igår :)
(receptet kommer från Leila Lindholms bok Hello cupcake)

12 cupcake
3ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100gram mörk choklad
Maräng:
6 äggvitor
8 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
saft av 1 citron
Topping:
350 gram mörk choklad
3 msk matolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smör. Häll i gräddfilen och kaffet i smöret och blanda det med äggsmeten,
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd ner det i äggsmeten.
Smält den mörka chokladen och blanda ner det i smeten.
Fyll 12 muffinsformar med 2/3 smet. ( använd gärna en muffinsplåt)
Grädda i mitten ca 15 min. Svalna.
Marängen:
Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker, citronsaft i en rostfri bunke.
Sätt bunken över vattenbad. Rör först tills sockerkristallerna smält, vispa sedan till en fluffig
maräng och tills det blir spår efter vispen.
Marängen ska ha uppnåt 65 grader ( använd en termometer)
Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen svalnat helt.
Använd en sprits med rund tyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på muffinsen.
Låt de stå och stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.
Topping:
Smält chokladen i vattenbad tillsammans med matoljan.
Låt svalna en aning.
Doppa muffinsen i chokladen. Pensla på mer choklad där det saknas.
Låt stelna i kyl.
URL: http://goeasywithmeaning.blogg.se
Oohhh det där var kärlek det, jisses så gott det såg ut!!!