Grön start - därför är det så bra med gröna smoothies!

Jag har blivit nyfiken på gröna smoothies! Sedan jag fick upp ögonen för GI metoden för några år sedan så har jag lärt mig att äta fler grönsaker, frukter och bär. Ulrika Davidsson gör fantastiska menyer tycker jag. Och det är i hennes bok " Gå ner i vikt med LCHF" som jag läste om just gröna smoothies och vilka kraftpaket de är för kroppen! Värt att testas tyckte jag! Jag brukar mest annars göra smoothies med bär,frukter och havredryck, och kanske lite spenat här och där...Men nu ville jag verkligen testa detta. 
 
Så imorse blev det denna goding:
 
 
Till ett stort glas mixade jag 
1st blodapelsin
1st selleristjälk
1 liten banan
en liten bit färsk ingefära
1/2 pressad lime
1 blad grönkål
1 dl vatten
1 tsk nyponpulver
 
 
Kryddigt men gott blev det! :)
 
Så varför är det så bra att dricka gröna smoothies då? Jo alla gröna grönsaker innehåller stora mängder med proteiner, enzymer som är bra vid matsmältning, bra olösliga fibrer som är superduper för tarmtömning, rena rama tvättsvampen! ;O)
De ger ett bra immunförsvar, högt innehåll av järn, vitamin K, de ger ett bra pH värde i magsäcken vilket hjälper de som har för låg produktion av saltsyra ( som ger candida, parasiter, bakterier, astma, allergi etc etc)
Gröna bladgrönsaker innehåller dessutom mycket klorofyll som är superduper för kroppen.
 
Fördelar om du äter eller dricker mycket gröna bladgrönsaker är att:
Du ökar förbränning 
du får en vacker och slät hud
du får bättre matsmältning
Bättre sömn
starkare naglar
bättre syn
mindre besvär av allergier och värk
 
med mera med mera..:)
 
Med gröna grönsaker menar jag:
spenat, olika sallader, nässlor,gröna örter, kålväxter som broccoli, brysselkål, grönkål, blomkål mfl, zuccini, gurka, avokado, groddar, stjälkselleri mfl 
 
Det är bra att mixa gröna grönsaker för då frigörs de viktiga näringsämnena ur växtens celler, som är svåra att tillgodogöra sig annars.
 
Avokado är särskilt bra för hjärt och kärl systemet, bra för synen, den motverkar prostatacancer, innehåller kraftfulla antidioxanter, den innehåller superbra fett för kroppen och är dessutom bra för huden eftersom den innehåller e-vitamin som är fuktgörande och antiinflammatorisk.
 
Broccoli har en cancerhämmande effekt, nyttig även den för hjärt och kärl systemet och synen, full med nyttiga vitaminer.Broccoli minskar risken för tjock- och ändtarmscancer mer än någon annan grönsak!
 
Spenat är även det bra för hjärt och kärl systemet, och synen, och den innehåller som ni vet mycket järn som är bra för blodvärdet och gör dig pigg. Särskilt viktigt för glutenallergiker och gravida. 
Spenat som innehåller mycket antidioxanter, som många bär också, kan motverka åldersbetingad nedbrytning av hjärnceller.
 
Jag skulle kunna skriva flera sidor om detta som ni förstår, och har bara fått med en bråkdel av vad alla dessa gröna grönsaker gör för kroppen!
Försök att äta mat som gör någon nytta för kroppen! Jag är dålig på att äta frukter och bär, nötter och frön under dagen, så jag försker få i mig det vid frukost, det går att variera i oändlighet :)
 
En annan bra bok som beskriver lite mer ingående på vad "Supermat" är och vad den gör med kroppen är Helena Nybloms " Supermat"- kanon!
 
 
Så, mixa och njut! :)
 
 

fridascafe.blogg.se

Matlagning och bakning är min stora passion här i livet! Kika in på min blogg och låt dig frestas och inspireras av mina bakverk och matlagning! Jag tycker om att testa nya recept och lagar nästan all mat från grunden. Välkommen till min matvärld!

RSS 2.0