Kycklinglasagne
Det är inte ofta jag provar mina vingar och gör egna recept. Men det blir mer och mer! Och igår testade jag att göra kycklinglasagne som blev väldigt god! :)

Testa gärna!
En gratängform, räcker till 4-6 personer
ugn 225grader
500gr kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
400gr krossade tomater
1/2 msk sambal olek
1 tsk salt
svartpeppar
4 blad savoykål
3-4 champinjoner
1-2 pkt färska lasagneplattor
sås:
4 msk mjöl
7 dl mjölk
2 msk smör
3 dl riven ost
topping:
1-2 påsar mozarella
lite strimlad färsk basilika
Hacka all lök. Fräs den i panna tillsammans med kycklingfärs.
Krydda med alla kryddor. Tillsätt krossade tomater.
Strimla savoykål, skär champinjoner i skivor och stek de i annan panna.
Häll på svampblandningen i kycklingfärspannan.
Gör ostsåsen. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken,
samt smöret. Koka upp under omrörning och småkoka 3-5 min.
Tillsätt den rivna osten i såsen.
Smörj en gratängform med smör. Häll ca hälften av ostsåsen i botten av formen. Lägg på ett lager
lasagneplattor. Häll på hälften av kycklingröran. Samt lite lite ostsås.
Lägg på lasagneplattor, häll på resterande kycklingröra samt lite lite ostsås. Lägg på ett lager lasagneplattor. Toppa med skivad mozzarella samt basilika. Häll över den sista ostsåsen så det täcker.
In i mitten av ugn 20 min. Om den får för mycket färg, täck över med aluminiumfolie.
