Påskbuffé
Det är så härligt med påsk! Det känns ljust, vårigt och härligt, kravlöst. Vi brukar fira påsken lite lagom här hemma. Denna påsken hade jag tur att jag blev långledig, det är skönt!
Igår pyntade vi med lite påskfigurer runt om i hemmet, gjorde iordning ett påskris med ägg och fjädrar på bordet.
Ja, det är väl så långt jag brukar sträcka mig med påskpynt! :)
Barnen gjorde påskkort och klädde ut sig till påskgubbar och gumma och gav sig ut på byn och önskade glad påsk:)
Jag tycker det är så charmigt med påskkärringar, det är en söt tradition i dubbel bemärkelse..hihi
När jag var barn gick jag och mina syskon och våra två grannkompisar alltid utklädda till påskkärringar runt kvarteret på skärtorsdagen. Jag vill minnas att grannarna blev glada när vi kom dit. :)
Nu tror jag faktiskt att den traditionen håller på att dö ut?
Ikväll dukade vi upp lite lagom påskbuffe´

Jag har bara dukat upp det gottigaste ;O)

Ägg halvor är ett måste på vårat påskbord! ;0) Barnen gillar bäst när det bara är kaviar på ägget. Jag gillar bäst majonäs med handskalade räkor. Och så gjorde jag ägghalvor med majonäs, röd lök och dill på.

Varmrökt lax är alltid gott, likaså kallrökt lax. Det blev två sorters sillar, klassiker som inlagd sill och skärgårdsill. Lite räkor och gräddfil, ostbricka och så hembakade påskharebröd :) De ser helt galna ut, så det blir det ingen närbild på ..haha..men goda var de med smör och ost på! :)

Färskpotatis förstås ;0) och så stekte jag på prinskorv och hemrullade gluten fria köttbullar också, mest för familjens skull, jag är inte mycket för det på buffé bordet, gillar bäst fisken och skaldjur! ;0)
Vad har ni för favoriter på påskbordet?! Vad vill ni helst dricka till maten?!
Jag gillar bäst påskmust :)
GLAD PÅSK till er alla!