Macarons!

Jag var bortbjuden på tjejmiddag hos min mamma i torsdags och ville ta med mig en värdinnegåva. Eftersom de skulle resa till Paris dagen därpå så tyckte jag att det passade bra att ta med macarons! :)
Att de dessutom är glutenfria är kanon eftersom mamma inte tål gluten.
 
Så här blev dom:)
 
Allt blir så sött i små fina påsar!
 
Här får ni receptet ( efter Leila Lindholm)
25 st
ugn 150 grader
 
4 äggvitor
1/2 dl socker
150gr mandelmjöl
4dl florsocker
 
Vispa äggvitor i en bunke. Börja långsamt och öka takten stegvis.
Tillsätt socker och vispa till en toppig maräng - du ska kunna vända på bunken upp och ner utan att smeten åker ut ;o)
Vänd försiktigt ner mandelmjölet och florsocker med en slickepott.
 
Använd antingen en macarons form eller använd bakplåt med bakplåtspapper på.
Fyll en spritspåse med en rund tyll. Spritsa ut 50 st macarons på bakplåts papper, 25 st på varje plåt blir lagom. Viktigt att du spritsar dom stora som 5 kronor.
Låt smeten stå och vila 15 min innan du gräddar.
In i ugnen, en plåt i taget i nedre delen 12 min.
Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt, så får macaronsen stå och svalna enbart på bakplåtspappret.
 
Smörkräm:
100gr mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Några droppar hushållsfärg
Jag tillsatte 2 msk jordgubbsylt i min smörkräm.
 
Vispa ihop allt, färga efter smak.
 
Lossa alla macarons och lägg de med undersidan upp.
Spitsa på smeten jämt fördelat på undersidan på 25 st macarons.
Lägg på lock och tryck till försiktigt.
Förvara macarons i kylen. 
 
Du kan variera macarons i oändlighet! tänk på att du alltid kan droppa i lite valfri hushållsfärg i macaronssmeten så får den en snygg färg. 
Smörkrämen går också att färga och smaksätta efter smak.
 
Du kan använda 2 msk hallonsylt i smörkrämen och lite röd hushållsfärg.
 
Vill du göra choklad och hasselnöts macarons så använder du 125 gr hasselnöts mjöl ISTÄLLET för mandel mjöl. Tillsätt även 2 tsk kakao i smeten. Till smörkrämen blandar du i 2 msk nutella och 1 msk kakao.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fridascafe.blogg.se

Matlagning och bakning är min stora passion här i livet! Kika in på min blogg och låt dig frestas och inspireras av mina bakverk och matlagning! Jag tycker om att testa nya recept och lagar nästan all mat från grunden. Välkommen till min matvärld!

RSS 2.0